MUHASABAH

Sudahkah anda berselawat hari ini? Tahu tak, seorang alim pada zaman dahulu pernah berkata, "Aku tahu bila akan Allah berselawat kepadaku". Orang ramai terkejut lalu bertanya, "Ya sheikh, mengapakah kamu jadi begitu bongkak seolah-olah kamulah tuhan?" Lalu dia menjawab, "Sesungguhnya apabila seorang hamba berselawat kepada nabi Muhammad s.a.w. sekali, maka Allah akan berselawat kepadanya 10 kali".

Tuesday, 13 November 2012

[Video] Kemah keming Ustaz Azhar Idrus Ep 1

Akhirnya, dapat juga ustaz a.k.a pendakwah kesukaan ramai iaitu Ustaz Azhar Idrus masuk ke kaca TV menerusi program Kemah Keming Ustaz Azhar Idrus.

Alhamdulillah.

Walaupun Ustaz Azhar tidak begitu digemari oleh sesetengah pihak kerana kebanyakan ceramahnya ada banyak kritikan kepada kerajaan dan imejnya yang lebih kepada pro-PAS, namun pihak terbabit pun akhirnya terpaksa jua menerima hakikat bahawa membawa masuk Ustaz Azhar ke dalam siaran tv mampu menarik rating yang tinggi terhadap saluran berkenaan.

Kalau tidak, masakan mereka sanggup menahan telinga dikritik dan ditegur. Walhal, kritikan dan teguran itu tidak lain hanyalah untuk kebaikan mereka jua. Rendahkan ego, dengar kata nasihat dari orang lain. Itu yang sebaiknya. Moga-moga dengan muncul ustaz Azhar di kaca tv mampu memberikan manfaat yang tinggi kepada masyarakat.

Selamat menonton.
No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts